Kalasnyikovval lövöldöztek a kiskunhalasi ügyészségen

Fazekas Géza
Kiskunhalas, 2016. március 16. Rendőrautó áll a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületénél, ahol lövöldözés történt 2016. március 16-án. A lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg, mondta Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője. MTI Fotó: Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Kalasnyikovval rontott be a kiskunhalasi ügyészség épületébe egy férfi, le akarta lőni az egyik ügyészt. Az Országos Bírói Tanács közlése szerint a támadó "régi panaszos ügyfél" a bíróságon. Cikkünk folyamatosan frissül!
Vágólapra másolva!

Fazekas Géza szóvivő az esetről azt mondta, a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, (az Atv.hu korábban azt közölte, a férfit a helyi biztonságiak tették ártalmatlanná – a szerk.) A támadásban senki sem sérült meg.

Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján

10-15 töltény nyomát látták.

Közölte, a férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptetőkapu előtt vett elő.

Az épületben két biztonsági őr dolgozik, a támadó az egyiket túszul használhatta,

a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt. Bicskei Ferenc elmondása szerint a férfi "régi panaszos ügyfél", aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

Rendőrautó a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületénél Forrás: MTI/Donka Ferenc

A HalasInfo.hu információi szerint a támadó a kiskunmajsai B. János volt, aki a Facebookon többször is korrupcióval és

az ügye eltussolásával vádolta a vezető ügyészt, Téglás Pétert.

A férfi egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett az épületbe, az irodájába azonban nem jutott fel, mert a biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben négy-öt lövést is leadott.

Végül egy rendőr bilincselte meg a támadót. Téglás Péter főügyész a támadás után a helyszínen azt mondta,

a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz. Az ügyészségnek és a bíróságnak helyet adó épület előtti területet a rendőrség lezárta, a kapuknál rendőrök posztolnak. A főbejárat előtt a rendőrség bűnügyi helyszínelőinek furgonja áll.

Fél egy körül több helyszínelő ment be az épületbe, egyikük videokamerával felvételeket készített a bejáratról és az épület előtti területről. A helyszínelők után egy katonai ügyész is érkezett az épületbe.