Kalasnyikovval lövöldöztek a kiskunhalasi ügyészségen

2016.03.16. 10:24

Kalasnyikovval rontott be a kiskunhalasi ügyészség épületébe egy férfi, le akarta lőni az egyik ügyészt. Az Országos Bírói Tanács közlése szerint a támadó "régi panaszos ügyfél" a bíróságon. Cikkünk folyamatosan frissül!

Fazekas Géza szóvivő az esetről azt mondta, a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, (az Atv.hu korábban azt közölte, a férfit a helyi biztonságiak tették ártalmatlanná – a szerk.) A támadásban senki sem sérült meg. 

Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján 10-15 töltény nyomát látták. 

Közölte, a férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptetőkapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, a támadó az egyiket túszul használhatta,  a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt. Bicskei Ferenc elmondása szerint a férfi "régi panaszos ügyfél", aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot. 

Rendőrautó a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületénélForrás: MTI/Donka Ferenc

A HalasInfo.hu információi szerint a támadó a kiskunmajsai B. János volt, aki a Facebookon többször is korrupcióval és az ügye eltussolásával vádolta a vezető ügyészt, Téglás Pétert. 

A férfi egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett az épületbe, az irodájába azonban nem jutott fel, mert a biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben négy-öt lövést is leadott. 

Végül egy rendőr bilincselte meg a támadót. Téglás Péter főügyész a támadás után a helyszínen azt mondta, a biztonsági őr és ő maga  is ünnepelhet, mert újjászülettek. 

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz. Az ügyészségnek és a bíróságnak helyet adó épület előtti területet a rendőrség lezárta, a kapuknál rendőrök posztolnak. A főbejárat előtt a rendőrség bűnügyi helyszínelőinek furgonja áll. 

Fél egy körül több helyszínelő ment be az épületbe, egyikük videokamerával felvételeket készített a bejáratról és az épület előtti területről. A helyszínelők után egy katonai ügyész is érkezett az épületbe.