Elhunyt Kiss Ernő

2016.03.17. 12:45

Meghalt Kiss Ernő. A nyugalmazott dandártábornokot otthonában érte a halál.

Csütörtök reggel elhunyt Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok - erősítette meg az Origo információját az egykori főtiszt korábbi ügyvédje, Holló Gábor. Az ügyvéd úgy tudja, megállt a szíve, ami egybevág az Origo azon információjával, miszerint Kiss Ernő szívinfarktust kapott.

Kiss Ernő büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken tavaly júliusbanForrás: MTI/Kovács Attila

Az egykori főrendőr Kiss Ernő legutóbb azzal került a hírekbe, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 4 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt. Első fokon tavaly nyáron 3 év börtönt szabtak ki rá a Fővárosi Törvényszéken, ezt súlyosította másodfokon az ítélőtábla. Idén februárban Kiss felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához.

Az ítélőtábla mellékbüntetésként több mint 36 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a volt főrendőrrel szemben. Az ítélet szerint Kiss Ernő közvetítőként tüntette fel magát egy olyan ügyben, amelyben pénzt kértek Kocsis Istvántól, a Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatójától, hogy az ellene indult büntetőeljárás számára kedvező fordulatot vegyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK