George Pataki: Orbán rendbe tette az ország pénzügyeit

George Pataki
DES MOINES, IA - MAY 16: Former New York Governor George Pataki speaks to guests gathered for the Republican Party of Iowa's Lincoln Dinner at the Iowa Events Center on May 16, 2015 in Des Moines, Iowa. The event sponsored by the Republican Party of Iowa gave several Republican presidential hopefuls an opportunity to strengthen their support among Iowa Republicans ahead of the 2016 Iowa caucus. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Magyarország szabad piacgazdaság, ahol szilárd a demokrácia - véli George Pataky, magyar származású republikánus politikus. New York állam egykori kormányzója azt mondta: Orbán Viktor politikájával, döntéseinek jelentős részével egyetért.
Vágólapra másolva!

George Pataki nagyon pozitívan látja Magyarország jövőjét: szerinte az ország minden adottsága megvan ahhoz, hogy kiugorjon és a legversenyképesebb országok sorába kerüljön - mondta a Figyelőnek adott interjújában.

George Pataki Forrás: AFP/Scott Olson

A politikus azt mondta: Orbán politikájának jelentős részével egyetért, ráadásul szerinte a miniszterelnök rendbe tette az ország pénzügyeit, ami romokban hevert 2010 előtt. A hibákról pedig csak annyit mondott: „természetes, hogy becsúsznak egy hatalmas, minden tekintetben pozitív modernizálási folyamatba." Türelemre van szükség, hiszen

a rendszerváltás óta még harminc év sem telt el,

de az is igaz, hogy az üzleti-vállalkozói és pénzvilág, valamint a tudomány és a kutatás-fejlesztés közötti fal lebontása nem történt még meg – tette hozzá az ex-kormányzó.