Hadházy: Előre megírt ítéletet olvastak fel a bíróságon

Hadházy Ákos; beszél felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS kokárda Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY SZIMBÓLUM ÜNNEP ünnepel ünnepi rendezvény
Budapest, 2015. március 15. Hadházy Ákos, a párt antikorrupciós szakszóvivője beszél az LMP ünnepi megemlékezésén a budapesti Pilvax kávéházban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 167. évfordulóján, 2015. március 15-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Előre megírt ítéletet olvasott fel a Pécsi Járásbíróság bírónője közvetlenül az után, hogy befejeződött a tárgyalás – állítja Hadházy Ákos, az LMP korrupcióügyi szóvivője.
Vágólapra másolva!

„Nem hittem volna, hogy 2016 februárjában aktuális lesz Bacsó Péter Tanú címe filmje, amelyben véletlenül az előre megírt ítéletet olvasták fel" – mondta Hadházy Ákos az LMP korrupcióügyi szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint ugyanis a Pécsi Járásbíróság bírónője egy többórás bírósági tárgyalás végén, miután elhangzott a vádbeszéd és a védőbeszéd is, valamint a vádlott szólhatott az utolsó szó jogán is, leült és azonnal felolvasta az előre megírt ítéletet.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A pert egy 2014-es eset miatt indították, Hadházy Ákos akkor több indexes újságíróval a bonyhádi szemétlerakónál forgatott, mert gyanújuk szerint az EU-s pénzből, 2,5 milliárd forintért épített új szeméttelepen illegálisan folyatták ki a csurgalékvizet. A szerkesztőségi autót azonban egy szeméttelepen dolgozó férfi egy 10 tonnás markolóval megkergette.

Az ügyész pénzbüntetést kért, de a férfi végül próbára bocsátást kapott büntetésként.

Az esetről hanganyag is készült, amelyet a politikus feltöltött saját Youtube-csatornájára.

Hadházy Ákos szerint azzal, hogy a bírónőnek már a kezében volt az ítélet, súlyosan elfogult döntés született. Nem azt állítjuk, hogy az egész bírói rendszer politikai befolyás alatt áll, de a Pécsi Járásbíróság bírónője súlyos eljárásrendi hibát vétett és elfogult volt – fogalmazott.