Az ügyészség szerint elszökne a halasi kalasnyikovos

2016.03.18. 10:07

Előzetes letartóztatásba helyezné a kiskunhalasi járási ügyészségen Kalasnyikov gépfegyverrel lövöldöző férfit a Központi Nyomozó Főügyészség. Szerintük a férfi nem csak szökni próbálna, ha szabadlábon lenne, de akár ismét bűncselekményt követne el.

Emberölés előkészületének bűntettével és más bűncselekményekkel is gyanúsítják azt a férfit, aki március 16-án szerdán egy Kalasnyikov típusú gépfegyverrel lövöldözött a kiskunhalasi járási ügyészségen. Pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség kérte a bíróságtól, hogy rendelje el a férfi előzetes letartóztatását. Az ügyészség szerint a férfi megszökhet vagy elrejtőzhet, ha szabadlábon marad, de

akár bűncselekményt is elkövethet. 

Az előzetes letartóztatásról a Budai Központi Kerületi Bíróság a ma 12 órakor kezdődő ülésén fog dönteni.

Gépfegyverrel érkezett

Szerdán a kiskunhalasi ügyészség épületében lövöldözött egy férfi. A járásbíróságnak is helyet adó épület folyosóján a támadás után 10-15 lövedék nyomát számolták össze. Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja az eset után azt mondta, hogy a támadó "régi panaszos ügyfél" a bíróságon.

 

A rendőrök a lövöldözés után lezárták az épületetForrás: MTI/Donka Ferenc

A férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptetőkapu előtt vett elő. Végül az épületben dolgozó biztonsági embereknek sikerült megfékezniük. Végül egy rendőr bilincselte meg a támadót. 

Újjászülettek

HalasInfo.hu információi szerint a támadó a kiskunmajsai B. János volt, aki a Facebookon többször is korrupcióval és az ügye eltussolásával vádolta a vezető ügyészt, Téglás Pétert. Ő a támadás után a helyszínen azt mondta, 

a biztonsági őr és ő maga  is ünnepelhet, mert újjászülettek. 

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK