Idős nőt ütöttek le Szigetszentmiklóson

Szigetszentmiklós
Vasárnap hajnalban fogták el a szigetszentmiklósi rablások feltételezett elkövetőit
Vágólapra másolva!
Pár óra alatt három rablást követhetett el a vasárnap hajnalban elfogott szigetszentmiklósi páros, idős asszonyt, beteg férfit is bántalmaztak.
Vágólapra másolva!

Vérszemet kaptak a szigetszentmiklósi támadók, március 18-án éjszaka egymás után három rablást is elkövettek a településen.

A két, 35 és 21 éves gyanúsított először egy helyi férfinél próbálkozott: este nyolc körül berúgták a lakásának ajtaját, majd a sértett előtt átkutatták a ruhásszekrényt.

Könyörgött, hát megverték

Végül aprópénzt, mobiltelefont és bankkártyát zsákmányoltak a férfitől, aki hiába kérte, legalább a gyógyszerére félretett összeget adják vissza.

Ezzel csak feldühítette a rablókat, akik ütni-rugdosni kezdték, és azután is bántalmazták, hogy a földre került.

Összeesett az ütéstől

A páros ezután egy 85 éves asszonyhoz tört be: előbb a sufniban fosztogattak, majd a betört ablakon át bejutottak az idős sértett házába is. A nő felébredt a zajra, mire

az egyik támadó úgy tarkón csapta, hogy az áldozat térdre esett

- a rablók ekkor elmenekültek a helyszínről.

A harmadik, eredménytelen rablási kísérletüket már az utcán követték el: március 19-én, hajnali fél egy körül egy fiatal férfitől követeltek pénzt, és mivel nem tudott adni, az idősebb gyanúsított őt is megütötte.

A két feltételezett elkövetőt március 20-án a hajnali órákban elfogták a rendőrök. Kihallgatásuk után bűnügyi őrizetbe kerültek, de a rendőrség javaslatot tett előzetes letartóztatásukra is.