Lányfuttatókra csaptak le Szegeden a gépfegyveres rendőrök

Szeged
A Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa áll a szegedi lányfuttatók egyik ingatlanában
Vágólapra másolva!
Közel negyven prostituáltat futtatott Franciaországban a hétfőn felszámolt  szegedi bűnbanda: hajnalban géppisztolyos rendőrök razziáztak különböző ingatlanoknál, kiszálltak a Nemzeti Nyomozó Iroda egységei is.
Vágólapra másolva!

Összehangolt francia-magyar rendőri akcióval számolták fel egy szegedi székhelyű, de Franciaországban aktív bűnbandát,

a szervezet már két éve dolgoztatott prostituáltakat a nagyobb francia városokban

- jelentette be hétfőn délután az ORFK.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa áll a szegedi lányfuttatók ingatlanában Forrás: Nemzeti Nyomozó Iroda

Tájékoztatásuk szerint hétfőn hajnalban 12 férfit fogtak el az üggyel kapcsolatban, összesen húsz helyszínen tartottak házkutatást és 14 luxusautót szállítottak el .A gyanúsítottak lakásaiból emellett nagyobb összegű készpénz, ékszerek és egyéb értéktárgyak is előkerültek,

a lefoglalt vagyon értéke több százmillió forintra tehető.

A rendőrség videót is közzétett az elfogásokról és házkutatásokról:

Ház, aranyélet, luxusautók

A most lebuktatott bűnszervezet mintegy 40 örömlányt dolgoztatott Nizzában, Strasbourgban és Bordeauxban.

A prostituáltak bérelt lakásokban fogadták kuncsafjtaikat - a bevétel nagy részét viszont futtatóknak kellett leadniuk, akik luxusautókba és életvitelre költötték a pénzt, de drága házakat is vásároltak.

Pazar enteriőr, a szegedi házkutatások egyik helyszíne Forrás: Nemzeti Nyomozó Iroda

A bandát 2015 áprilisa óta figyelték, végül a francia nyomozóhatóság és ügyészség segítségével sikerült felszámolni. Az Origo úgy tudja, francia rendőrök is szerepet kaptak a hétfői akcióban.

Egy lányfuttató munkaeszközei Forrás: Nemzeti Nyomozó Iroda

Gépfegyverek mindenütt

A hajnali razziáról először a Délmagyar.hu számolt be. Mint írták gépfegyveres bevetési egységek szállták meg Szeged utcáit, az akcióban a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda is részt vett.

Géppisztolyos rendőrök razziáztak Szeged utcáin Forrás: Delmagyar.hu / Segesvári Csaba

A lap úgy tudja, több helyszínen is rajtaütés történt: rendőrök jelentek meg a Ősz és a Remény utcában, aztán körülvettek egy Gyöngytyúk utcai szálláshelyet, valamint egy Nádas utcai kávézót is.

A portál szerint a nyomozók nagy értékű autókat szállítottak el a helyszínekről, közöttük egy Mustang GT-t, egy Porschét és egy BMW coupét.

Képeiken több rendőri egység uniformisa is feltűnik, a gépfegyvert szorongató bevetésiek egyenruháját mintha több csoport kellékeiből válogatták volna - felismerhető rajtuk az NNI, de a Készenléti Rendőrség felszerelése is.

A Délmagyar egyébként úgy tudja, a bűnszervezet egy Csongrád megyei családhoz köthető, akik a kerítés mellett pénzmosással is foglalkoztak.

Az elfogott személyeket a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai bűnügyi őrizetbe vették, esetleges Franciaországnak történő kiadatásukról a későbbiekben dönt az illetékes bíróság.