Felmondott a Juhász Péterre küldött riporter

Torsa Mátyás
Vágólapra másolva!
Információink szerint felmondott a TV2-nél Szabó Tibor, a Tények riportere, aki nem akart Juhász Péter-es anyagot csinálni.
Vágólapra másolva!

Besokallt és felmondott a TV2-nél a Tények riportere – értesült az Origo. Információink szerint Szabó Tibor is azt kapta feladatul, hogy az Orbán Viktor vagyonosodását firtató Juhász Péterről készítsen anyagot, ahogy a minap kollégája, Kunfalvi Nóra is azt igyekezett kideríteni, miből van pénze az Együtt alelnökének egy II. kerületi lakást bérelni.

Nem kommentálta

Kerestük az ügyben Szabó Tibort, aki nem kívánta kommentálni a távozásáról szóló hírt, így az Origo értesülését nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Elküldtük kérdéseinket a témában a TV2-höz is – amint kapunk választ, cikkünket frissítjük.

Neki is Juhászt adták feladatul

Szabó Tibor neve onnan lehet ismerős, hogy egy egykori millás aktivista posztolta a Facebookra, hogy megkereste őt a riporter, aki Juhász Péter "pénzügyeivel kapcsolatban" készített volna riportot, miután az exmillás Torsa Mátyás a korábban a Millában tevékenykedő Juhászt kritizálta. Torsa Juhász pénzkezelését bírálta, bár később Juhász cáfolta, hogy egyáltalán kezelt volna pénzeket, majd maga Torsa is jelezte: felelőtlenségről beszélt, nem törvénytelenségről.

Torsa Mátyás válasza a TV2 riporterének Forrás: Torsa Mátyás - Facebook

A nála érdeklődő riportert viszont azzal hárította el: „Állok rendelkezésére,

amint megnézhettem a TV2 tényfeltáró riportját mondjuk Rogán Antal ingatlanügyeiről,

az ezzel kapcsolatban hogy, hogy nem megsemmisült bizonyítékokról, Andy Vajna kaszinóiról, tévéjéről – hopp, de hát éppen maga is ott dolgozik –, vagy éppen a miniszterelnök birtokain nyíló nárciszokról, és vannak még témaötleteim."

Szabó távozásáról írt az Index médiablogja, a Comment is, ahol azt is írták: "Szabó viszont nem akarta ezt csinálni, az értekezleten jelezte is, hogy kösz, de ne én, vigye, aki elkezdte, viszont utasításba kapta, aminek nem tudott ellenszegülni."

Juhász is kiakadt a TV2-re

Az ügy előzményeként említett Kunfalvi-riport arról lett híres, hogy Juhász feltette a Facebookra az általa is felvett teljes anyagot, ami a Tényekben egészen máshogy jött le, jelentősen megvágva.

Oktató videó!A TV2 híradójának felvétele vágatlanul. Eredetileg, mint láthatod, élő adás lett volna, de a technika ezt megakadályozta, és nem került fel akkor. A FB valahogy mégis kitette ma reggelre (amit magam sem értek, hogyan). És ha már itt van, nézd meg, hogy milyen válaszokat adtam a TV2 riporterének, amiből lett a tegnapi híradó.Oszd meg, hogy mindenki lássa miből vágtak ki mit.(Az alábbit még tegnap írtam hozzá, amikor úgy volt, hogy élő adásként fut - ezt már olvastad végül más posztnál.)---Felhívtam a figyelmet arra, hogy Orbán egy 13 hektáros területen él 5 kastélyban. Tegnap még az is kiderült, hogy a birtokot övező földeket is mind megvették Mészáros Lőrinc neváre, aki Orbán strómanja. Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztem ellene.Erre mi a TV2 reakciója? Nem, nem azt kezdik el kutatni, hogy Orbánnak honnan van ennyi pénze, hanem azt, hogy nekem miért nincs.Mondjuk jogos, engem is idegesít. Ha téged is zavar, hogy nincs pénzem, ide utalhatsz. Juhász PéterOTP 11773133-00411716Ma reggel Irént vittem iskolába. Ahogy kilépek a kapun, azt látom, hogy egy óriási kamerával áll egy ember az utcán és leskelődik az ablakunkba. Akkor még nem tudtam mire vélni a dolgot, de most bejelentkezett a TV2, hogy jönnének megkérdezni az ingatlanjaimról - jelntsen ez bármit is. Tehát az van hogy az állami pénzből megvásárolt, majd állami reklám milliárdokból fenntartott TV2 nem Orbán vagyonosdását nyomozza, hanem engem próbál lejáratni. Kíváncsian várom, mi kerül a híradóba abból, amit elmondtam.Viszont be kell valljam, igazuk van. A helyzet az, hogy ma, március 17-én még mindig nem tudtam kifizetni az albérletünk esedékes díját. Épp tegnap este írtam a főbérlőnknek, hogy a türelmét kérem. Nagyon rendes és türelmes velem. Azt már el sem merem mondani, hogy a telefonszámlámmal is így állok, lehet, hogy már ma egyirányúsítják.Szóval az van, hogy lebuktam. Nincs pénzem. Nem szégyellem. Vagyunk így egy páran ebben az országban. És ezt most bemutatja a TV2 is. A nézők segítségét fogom kérni, mert szerintem is méltatlan, hogy a korrupció felszámolásában legaktívabb párt egyik vezetője nem él meg a fizetéséből.Remélem segítenek majd.Ha neked is van lehetőséged, hogy segíts, azt is elfogadom. Az is öröm számomra, ha megosztod ezt, hátha más tud, és akar segíteni.Köszönöm.Ide utalhatsz, ha támogatnál:Juhász PéterOTP 11773133-00411716---Orbán 5 kastélyban él:https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/photos/pb.478686885537133.-2207520000.1458156687./1029665767105906/?type=3&theaterÉs a körülette fekvő területeket is felvásárolta már a strómanja:http://atlatszo.hu/2016/03/16/meszarosek-terjeszkednek-a-hatvanpusztai-orban-birtok-korul-plusz-felezer-hektar-a-felcsuti-gombocnek/Ha te is szeretné ilyen jól élni, politizálj becsületesen! Csatlakozz hozzánk!http://egyuttpart.hu/csatlakozz/#nincshatalmukfelettem#nincshatalmukfeletted#Együtt #átlátszó#KorrupcióKormánya#fideszmaffia#korrupció

Közzétette: Juhász Péter – 2016. március 17.

Távozik Várkonyi Andrea

Az Origo is beszámolt arról, hogy Azurák Csaba után Várkonyi Andrea sem marad a TV2 esti hírműsorában. A Népszabadság információi szerint mindketten az újrainduló Naplóban juthatnak majd szerephez.