Tizenegy komlói általános iskolás került hétfőn kórházba klórgázmérgezés tüneteivel - közölte Király Istvánné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ komlói tankerületének igazgatója. A pécsi gyermekklinika tájékoztatása szerint a diákok "megnyugtató állapotban" vannak. 

A Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolájának tizenegy diákja a délelőtti kémiaórán klórgáztól lett rosszul, köhögtek, illetve torokkaparásra panaszkodtak - tájékoztatott Király Istvánné. 

A Klik komlói tankerületének igazgatója azt mondta, a diákoknak azonnali orvosi ellátást biztosítottak, majd a mentőorvos javaslatára a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Gyermekgyógyászati Klinikájára szállították őket megfigyelésre. 

Balul sült el a kísérletForrás: MTI/Sóki Tamás

Király Istvánné hozzátette, az eset miatt belső vizsgálatot indítottak. Decsi Tamás, a pécsi gyermekklinika igazgatója elmondta: az intézményükbe kora délután felvett tizenegy diák mindegyike "megnyugtató állapotban van", a tünetek nem ismétlődtek, egyiküket már hazaengedték.

A balesetről azt mondta, az iskolások klórgázfejlesztési kísérletben vettek részt, és a gázba beleszagolva nyálkahártya-irritációból származó tüneteket - köztük orrfolyást, hányingert, egy esetben hányást - produkáltak. Decsi Tamás megjegyezte, a kórházba került diákok között két asztmás gyermek is van, de ők is jól vannak, 24 órán belül várhatóan minden komlói iskolást haza tudnak engedni.