Francia börtön vár a lányfuttató szegedi bandára

Szeged
A Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa áll a szegedi lányfuttatók egyik ingatlanában
Vágólapra másolva!
Húsz évet is kaphatnak a francia törvények szerint a Szegeden lekapcsolt lányfuttatók, kiadatásukról már döntött a Fővárosi Törvényszék.
Vágólapra másolva!

Gépfegyveres rendőrök lepték el hétfő hajnalban Szegedet: több hónap megfigyelés után pár óra alatt felszámolták a helyi székhelyű, de franciaországi nagyvárosokban üzemelő lányfuttató bandát.

A tizenkét gyanúsítottat hamarosan átadhatják a kérő francia rendőrségnek

- erről döntött kedden és szerdán a Fővárosi Törvényszék. Közülük ketten ugyanakkor fellebbeznek a kiadatás ellen, esetükben a törvényszéki döntés még nem jogerős.

Géppisztolyos rendőrök razziáztak Szeged utcáin Forrás: Delmagyar.hu / Segesvári Csaba

A végzések miatt a letartóztatott férfiak ellen itthon nem indul eljárás, és ha tíz napon belül nem veszik át őket a francia hatóságok, szabadon kell engedni a társaságot.

Sok év vár rájuk

A francia büntetőtörvénykönyv szerint

a tucatnyi gyanúsított akár 20 év börtönre is számíthat

a bűnszervezetben való részvétel, kerítés és pénzmosás miatt. Élhettek ugyanakkor azzal a jogukkal, hogy a mostanitól független bűnügyek miatt a francia hatóságok ne járhassanak el velük szemben -ez a magyar társszervek feladatköre marad.

Családi vállalkozás volt

A családi bűnszervezet a magyar rendőrség adatai szerint 2011-ben Ausztriában kezdte beindítani prostitúciós hálózatát.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa áll a szegedi lányfuttatók egyik ingatlanában Forrás: Nemzeti Nyomozó Iroda

2014-ben aztán Franciaországban is megjelentek, és többek között Bordeux-ban, Strasbourgban terjeszkedtek – összesen 40 örömlány dolgozott nekik, akik bevételeik nagy részét leadták a családnak. A bandát 2015 áprilisától figyelték a hatóságok.

A futtatók az évek alatt több százmilliós vagyonra tehettek szert.

Ebből luxusautókat, drága házakat vásároltak Szegeden – életkörülményeiket mutatja az elfogásukkor készült videó is:

Mint az Origo is beszámolt róla, a banda elfogásakor a francia és magyar rendőrök 20 házat kutattak át, 14 nagy értékű autót rengeteg ékszert és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le náluk. A hétfői razziáról elsőként a Délmagyar.hu tudósított.