Orbán Viktor ellen nem lesz vizsgálat

Orbán évértékelő Orbán évértékelő
Évértékelő beszédet mond Orbán Viktor kormányfő Budapesten, a Várkert Bazárban. A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei a tizennyolcadik évértékelője. 2016.02.28.
Vágólapra másolva!
Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás a kormányfő ellen, hiába kérte az Együtt alelnöke. Juhász Péter azt gyanítja, hogy a kormányfőnek sokkal nagyobb a vagyona, mint amit bevall. Juhász ellen viszont a Fidesz is eljárást indított a vagyoni helyzete miatt.  
Vágólapra másolva!

Nem indítanak vagyonnyilatkozati eljárást Orbán Viktor kormányfő ellen - erről értesítette az Országgyűlés mentelmi bizottsága a kérelmező Juhász Pétert. Az Együtt alelnöke azért kezdeményezett eljárást a miniszterelnök ellen, mert a kormányfőnek szerinte sokkal nagyobb a vagyona, mint amit bevall.

Kastélyok, birtok, és a kutya

MInt arról az Origo is beszámolt, Juhász Péter arra alapozta kérelmében a gyanút, hogy kiderült: a kormányfő apja szerezte meg azt az ingatlant, ahol 13 hektáron öt kastély jellegű épület is áll, és ezt őrzi Orbán kutyája is.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezek Orbánnal szemben.Sajtóhírek alapján ugyanis joggal feltételezhető, hogy...

Közzétette: Juhász Péter2016. március 7.

Az ellenzéki politikus indoklásként az Országgyűlés mentelmi bizottságának címzett levelében azt írta, a napokban újra sajtóhír lett az alcsútdobozi Hatvanpusztán álló 13 hektáros egykori uradalmi birtok ügye.

Ez Orbán Viktor édesapjának a tulajdonában áll, de Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bérli, a birtokon pedig Orbán elhíresült kutyája, Nárcisz lakik.

Mint írta, joggal merül fel, hogy a terület valójában a miniszterelnöké, nem pedig az édesapjáé vagy Mészáros Lőrincé.

/i/1601/20160126fidesz-kongresszus-2015-orban-viktor.jpgOrbán Viktorminiszterelnök, pártelnökFideszhttp://origo.hu/attached/201601262.pdf1.731.4001.731.400Kormányfői fizetés továbbra is havi 1,507 ezer forint, képviselői tiszteletdíj havi 224 ezer, pártelnöki fizetést nem kap.930.0005.053.000Feleségével közös bankszámláján már több mint 5 millió forint van, mivel könyvkiadásból származó egyszeri jövedelmét 5,5 millió forintot megkapta.8.289.0007.167.000Feleségével közösen felvett jelzáloghitelből még meglévő tartozás.Egy fővárosi, XII. kerületi, 233 négyzetméteres ház felének, valamint 5025 négyzetméter felcsúti földterület tulajdonosa, de utóbbit 50 évre ingyenes használatba adta a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványnak.

Juhász szerint Orbán vagyonnyilatkozatában nem szerepel az Alcsútdoboz-Hatvanpuszán fekvő ingatlan a tulajdonaként, és nem tudni azt sem, hogy hogyan jutott hozzá, milyen forrásból vehette meg, mert 1990 óta leadott vagyonnyilatkozatai alapján "aligha tudott volna piaci áron hozzájutni".

A Fidesz Juhászt vizsgálná

A Fidesz viszont eközben Juhász vagyoni helyzetét firtatja. Mint arról az Origo beszámolt, a Fidesz budapesti elnöksége hétfőn vagyonnyilatkozattételi eljárást kezdeményezett az V. kerületi önkormányzatnál Juhász Péter önkormányzati képviselő ellen.

"Juhász Péter az elmúlt időszakban nem tisztázta magát, sőt egyre több kérdés merült fel vagyoni helyzetével kapcsolatban” - indokolt akkor Hollik István, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője.

Juhász Péter vagyonára pedig a Fidesz kiváncsi Fotó: Szabó Gábor - Origo

Reagálásában Juhász jelezte: szívesen áll az eljárás elé, és részletesen beszámolt arról, milyen jövedelmei vannak, továbá, hogy részben támogatásokból, adományokból is él, így bérli pédául havi 200 ezer forintért azt a II. kerületi lakást, amelyben él.