Vádat emelhetnek a wellnessbűnöző ellen

2016.03.29. 16:39

Tíz szállodában pihenhetett fizetés nélkül  tavaly nyáron a 27 éves férfi: Hajdúszoboszlón kapták el az üdülők sorozatcsalóját, aki ellen hamarosan vádat emelhetnek. 

Álnéven szobátt vett ki egy éjszakára, kiürítette a minibárt, majd angolosan távozott – ez lehetett az üdülős csaló tavaly nyári forgatókönyve.

A szomszédban is próbálkozott

A 27 éves férfit Hajdúszoboszlón buktatták le, miután egy helyi szállodából bejelentés érkezett, hogy egyik vendégük fizetés nélkül szökött meg. A rendőrök egy közeli hotelben meg is találták a gyanúsítottat, aki egy másik néven éppen bejelentkezett az üdülőbe.

Ingyen nyaralt

Az egri férfi kihallgatásán elmondta, nem lett volna pénze szobafoglalásra, ezért inkább ingyen üdült volna Hajdúszoboszlón. Valószínűleg nem csak itt próbált spórolni: a rendőrség szerint 2015 júniusa és szeptembere között továbbikilenc tiszafüredi, gyulai és hévízi hotelben játszhatta el ugyanezt a trükköt.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a napokban lezárta a csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával folytatott nyomozást, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészégnek.