Nem tudom ki hallgathatott le – mondta az Origónak Vaszily Miklós annak kapcsán, hogy az irodájában egy poloskát találtak. Az MTVA vezetője jelenleg külföldön tartózkodik, így bővebb részleteket nem tud az esetről. 

Nem tudott az irodájában elhelyezett lehallgatóberendezésről Vaszily Miklós. Az MTVA megbízott vezetője az Origónak azt mondta, megdöbbent az eseten, de azt nem tudja, hogy ki hallgathatta le. A rendőrség egyelőre nyomoz, és mivel Vaszily Miklós külföldön van, ezért bővebbet nem is tud mondani az esetről.  

Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatójának az irodájában lehallgatókészüléket találtakForrás: MTI/Mohai Balázs

Rejtett lehallgatókészülék került elő az MTVA székházában a megbízott vezérigazgatójának irodájából a hét elején – irta meg az Index.  Az ügyben a rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tiltott adatszerzés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Vaszily Miklós 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, majd 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett. 2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt.