Félmilliárdot költenek a Fidesz székházára

2016.04.01. 07:28

Szeptember végéig felújítják a Fidesz budapesti, Lendvay úti székházát. A párt csaknem 500 millió forintot tervez elkölteni az épületre. Innen irányítanák a következő kampányt.

Hamarosan kezdődik a Fidesz budapesti, Lendvay úti székházának felújítása – mondta Kubatov Gábor, a párt alelnöke a Magyar Hírlapnak. A székház átépítésére 460 millió forintot szán a Fidesz. A vállalkozónak szeptember végéig be kell fejeznie a munkát. 

Az alelnök kérdésre sem árulta el, hogy ki végzi majd a felújítást. 

„Odafigyeltünk arra, hogy transzparens legyen a folyamat, meghívásos pályázatot hirdettünk. Feltételként az szerepelt, hogy magyar vállalkozóknak kell elvégezniük a felújítást. Négy cég jelentkezett a feladatra, közülük azonban csak hárman adtak be érvényes pályázatot. Az elbíráláskor két döntő szempont volt, a határidőt és az árat vettük figyelembe. Az ajánlatok felbontását és kiértékelését közjegyző előtt végeztük” – mondta Kubatov Gábor, cégnevet nem említve. 

Kubatov GáborForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kubatov Gábor szerint a felújított épület a „kapcsolattartás, a közösségépítés központja lesz”. A pártvezetők terve az, hogy a 2018-as választási kampányt már innen irányítsák. „Természetesen eközben a biztonsági szempontokat is szem előtt tartjuk” – mondta Kubatov Gábor. 

Arról is beszélt, hogy a székházuk jelenlegi állapotában 

még egy sajtótájékoztató megtartására sem alkalmas”. 

A felújított épületben helyet kap majd egy ötvenfős, modern sajtókonferencia-terem is. Kubatov Gábor szerint a közeli Városliget és a Hősök tere is megújul, ezért „kormánypártként nem hagyhatják”, hogy egy romos épület rontsa az összképet. 

A 460 millió forintos beruházást részben a párt tartalékaiból, részben pedig hitelből finanszírozzák. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK