Szélviharral érkezik a hidegfront

2016.04.01. 08:01

Az Észak-Dunántúlon a magasabban fekvő területeken akár 70 km/h-t meghaladó széllökés is lehet.

A nap első felében, főleg a déli országrészben és északkeleten lehet vastagabb felhőzet. Elvétve zápor is kialakul. A déli óráktól észak, északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. Az Észak-Dunántúlon a magasabban fekvő területeken akár 70 km/h-t meghaladó széllökés is lehet.  Délelőtt még kora nyáriasan meleg időnk lesz: 20 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Délután hidegfront érkezik. 

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szombaton változóan, délelőtt a középső országrészben még erősen felhős lesz az ég. Csapadék már nem valószínű. A légmozgás keletire fordul, és többfelé lesz élénk. Reggel 5, délután 15 fok körüli értékeket mérhetünk. 

Vasárnap ragyogóan napos, kellemes tavaszi időre számíthatunk.  Eső nem lesz. A keleti, délkeleti szél még megélénkülhet. Reggel hűvös lesz, hiszen mindössze 1 és 6 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérőink. Délutánra – a sok napsütés hatására – már ismét 20 fok köré melegszik a levegő.