50 ezer aláírás jött össze az ellenzéki népszavazásokra

2016.04.02. 16:07

50 ezer támogató aláírás jött össze négy nap alatt az ellenzék által kezdeményezett népszavazásokra.

Négy nap alatt mintegy 50 ezer támogató aláírás gyűlt össze az ellenzék által kezdeményezett népszavazásokra - jelentette be Kész Zoltán független országgyűlési képviselő.

Kész Zoltán szerint az embereknek elegük van az Orbán-Habony-rezsimbőlForrás: MTI/Mohai Balázs

A Bibó István Szakkollégium előtt tartott, az MSZP által szervezett megmozduláson a képviselő azt mondta, hogy az országnak elege van az Orbán-Habony-rezsimből és a szkinhed-kormányból, az urizálásból és az arroganciából. Kész Zoltán szerint ez abból is látszik, hogy a "lopásgátló" népszavazást már hetvenkét civil szervezet is támogatja.

Közösen gyűjtenek aláírást

Gőgös Zoltán, a szocialista párt elnökhelyettese a kollégium előtt összegyűlt párttársai és az őket támogató civilek előtt úgy fogalmazott, hogy

a népszavazási kezdeményezésük akár milliókat is elvihet az urnákhoz.A demonstráción a résztvevők egy nagy méretű molinót is magukkal hoztak, amelyre Orbán Viktor miniszterelnök és Habony Árpád stilizált képét rajzolták polipkarokkal együtt.

A két szocialista politikus és a független országgyűlési képviselő kedden jelentette be, közösen gyűjtik össze Kész Zoltán kétmillió forintos bérplafonnal és a szocialisták állami földek eladásával kapcsolatos népszavazási kérdéséhez a szükséges kétszázezer-kétszázezer aláírást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK