Hétfőn teheneket fog kerülgetni Budapesten

2016.04.02. 23:22

Már biztos, hogy hétfőn teheneket fognak végighajtani a tejtermelők Budapesten, miután a rendőrség tudomásul vette a demonstrációjukat. A gazdák az alacsony felvásárlási árak és az importdömping ellen tiltakoznak.

Tudomásul vette a rendőrség a tejtermelők április 4-re meghirdetett budapesti demonstrációját - közölte az agrárszektor.hu-val a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Eszerint az állattartók

teheneket hajtanak majd végig a fővárosi utcákon, hogy tiltakozzanak az alacsony tejfelvásárlási árak és az árletörő hatású importdömping ellen.

Hétfőn a gazdálkodók teheneket hajtanak majd végig BudapestenForrás: Freestockphotos.biz

A hazai tejtermelők azután hirdették meg a hétfői akciót, hogy eredménytelennek ítélték a nagykereskedők telephelyei előtt tartott tüntetésüket, és a kormány és a kereskedők közötti egyezkedést.

Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácson belül megalakult demonstrációs bizottság terve szerint először az Országos Kereskedelmi Szövetség Bécsi úti székházához mennek, hogy egy petíciót adjanak át. Ezután az állatokat áthajtják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Keleti Károly úti székházához, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Széchenyi úti épületéhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK