Tavaly októberben egy 37 éves magyarszerdahelyi férfi tett bejelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon, hogy a szomszédja a kerítésének vele közös szakaszába feltételezhetően áramot vezetett, mert az izzik és szikrázik az esős időben.

A rendőrség villamossági szakértő segítségével megállapította, hogy a szomszéd ház lakója, egy 73 éves férfi a melléképületéből egy hosszabbítón keresztül a hálózatról 220 volt áramot vezetett a drótkerítésbe.

Tudta, hogy életveszélyes

A szomszédokkal haragos viszonyban lévő férfi gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az idős ember azt mondta a rendőröknek, hogy csak a sértett kutyáját akarta távol tartani, de tisztában volt azzal, hogy a kerítés megérintése halálos veszélyt jelent a szomszédos házakban élő négy felnőttre és egy 10 éves gyerekre.

220 voltot vezetett a kerítésbeForrás: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a 73 éves magyarszerdahelyi férfi ellen emberölési kísérlet gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyet vádemelési javaslattal a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldte meg.