Apró lábú férfiak fosztogattak Bugacon

2016.04.06. 14:19

Eltűnt a birka, a kolbász és a lószerszám, csak aprócska lábnyomok maradtak a tettesek után Bugacon. A rendőrök egy alacsony növésű, feltűnően kislábú társaság tagjait gyanúsítják, akik autóval menekültek a rendőrök elől.

Sorozatbetörők járták tavaly december óta a bugaci tanyákat, volt ahonnan a disznóvágás utáni nyers kolbászt vitték el, máshol horgászfelszerelést, birkát és szivattyút zsákmányoltak. 

A betörések helyszínén árulkodó jel maradt: apró 35-37-es méretű lábnyomok, ami alapján a rendőrök először egy gyerekbandára, vagy női elkövetőkre gyanakodtak. A későbbi adatgyűjtés során azonban rájöttek, hogy kis növésű férfiakról van szó.

Ismerték a terepet

Az is kiderült, hogy a tettesek földutakon, rendszám nélküli autóval közelítették meg a kiszemelt tanyákat, ami valószínűsítette, hogy ők is a közelben laknak. 

Autós üldözés a buckákon

Március 10-én éjjel rajtaütés során sikerült is elcsípni a társaság egy tagját : a rendőrök üldözőbe vettek egy piros rendszám nélküli Lada Samarát. A menekülő banda homokos-bokros területen próbálta lerázni a nyomozókat, végül azonban az ő Ladájuk futott egy homokbuckára. Három gyanúsított ezután futva tűnt el a sötétben, egy férfit viszont sikerült a helyszínen elfogni. 

Ezután már könnyebb volt utolérni a banda többi tagját is: egy hétig tartó nyomozás után végül március 18-án, 

Nagykőrös külterületén kapták el a triót – a Tolvajos tanya mellett. 

A kis növésű, 153–162 centiméteres magasságú férfiakból álló gyanúsítottak rokoni, illetve sógori viszonyban állnak egymással. A rendőrség szerint a zsákmányt töredékáron értékesítették, a lopott élelmiszereket pedig azonnal megették a betörések után. 

Autóba ültették az egyik gyanúsítottatForrás: Police.hu / André Ildikó

A négy férfi ellen lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, írja a Zsaru Magazin