Baseballütővel verték szét a haragosuk házát

2016.04.06. 11:05

Magánlaksértés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy 44 éves kecskeméti férfi és 26 éves fia ellen, akik 2014 novemberében baseballütővel és botokkal felfegyverkezve betörtek egy ismerősük kecskeméti házába, ott szétverték a berendezést, valamint az apa a házban tartózkodó egyik férfit bántalmazta.

Az apa és fia, valamint egyelőre ismeretlen bűntársuk 2014. november 29-én, reggel 6 óra körül baseballütővel és botokkal felfegyverkezve egy korábbi személyes konfliktus miatt megjelentek a sértett házánál. A bejárati ajtót berúgták, ablaküvegét betörték. A házban lévő használati tárgyakat, mikrohullámú sütőt, tűzhelyet, hűtőszekrényt, konyhaszekrényt a botokkal és az ütővel szétverték. Nem kímélték a televíziót, a tévéállványt, a franciaágyat és a szekrénysort sem.

A szekrénybe menekültek

A felfegyverkezett, agresszív támadók elől a sértett nő, a húga és két kiskorú gyermeke egy szekrényben bújtak el. A házban volt egy férfi is, aki a vádlottakat számonkérte, hogy miért tesznek ilyet. Erre az apa a nála lévő baseballütővel rávágott a férfi kezére, majd a vádlottak kiszaladtak a házból.

Szabadlábon védekeznek

A szándékos rongálással közel 110 ezer forint kárt okoztak, a megütött férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A szabadlábon védekező vádlottakat az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértéssel és rongálással vádolja. Az apának ezenkívül súlyos testi sértés kísérlete miatt is felelnie kell.