Egy marék aprót adott vissza a MÁV-automata

2016.04.08. 16:08

Negyvenegy darab kétszázast és egy darab húszforintost zúdított egy MÁV-automata az egyik utasra a Déli pályaudvaron. A készülékek apróban maximum háromezer forintot adhatnának vissza, de a gép pont meghibásodott.

Apróban kapott meg 8220 forintnyi visszajárót az egyik utas a MÁV automatájából. A vasúttársaság szerint a készülék hibás volt, ezért zúdított a vásárlóra 41 darab kétszázas érmét.

Egy marék aprót adott vissza MÁV-automataForrás: Facebook

- A Déli pályaudvaron vettem magamnak bérletet az automatából, de csak tízezresem volt. 8220 forint volt a visszajáró, amit a gép kizárólag apróban fizetett ki. Majdnem egy percig ömlöttek a készülékből az érmék, mintha egy nyerőgépen megütöttem volna jackpotot – mondta az Origónak Horváth Diána Eperke.

Maximum 3000 forint jöhet érmében

Az ügyben megkerestük a MÁV-ot is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy megvizsgálták a Déli pályaudvaron lévő automatát, és kiderült, a készülék meghibásodott.

- Ezt érzékelte az automata központi számítógépe, így – egyéb, abban a pillanatban alkalmazható megoldás híján – 200 forintosokkal fizette a visszajárót. Ez kivételes eset volt, a hibát kijavítja a vasúttársaság – írta válaszában a MÁV.

Apróban maximum 3000 forintot adhatnának vissza az automatákForrás: MTI/Beliczay László

Az automaták egyébként papírpénzt is vissza tudnak adni, és a készülék a vásárlás elején jelzi a visszaadható összeg maximumát is.

Az automatáknál az abszolút fizetési limit 10 000 forint, azonban a visszaadáshoz felhasználható készpénzkészlet függvényében adott vásárlás során ennél kevesebb is lehet – írta a MÁV. Ha nincs a visszaadáshoz papírpénz készleten, érmével maximum 3000 forintot adhatnak vissza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK