Nem korlátozzák a gumikesztyűk használatát a Semmelweis Egyetem bőrklinikáján – állítja az egyetem válaszul arra a hírre, hogy eszközhiány miatt két hete gumikesztyűk nélkül dolgoznak a helyi ápolók, sőt a vezetés be is tiltotta a védőeszközt.

Nem tiltották be a gumikesztyűket a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján - üzente csütörtökön az egyetem, és azt is határozottan cáfolták, hogy a gumikesztyűk hiánya miatt műtétek maradtak volna el a klinikán.

Elfogyott, ezért betiltották?

Az orvostudományi egyetem közleménye azután jelent meg, hogy az Index megírta, a bőrgyógyászati intézménynél napi problémát jelent a higiénés és védőeszközök hiánya, annyira, hogy a gyorsan fogyó gumikesztyűk miatt egy értekezleten megtiltották az ápolóknak ezek használatát. Helyette csak nejlonkesztyűt viselhetnek – állította a portál.

A Semmelweis Egyetem cáfolja, hogy bármelyik klinikájukon korlátoznák a gumikesztyűk használatátForrás: MTI/Sóki Tamás

Nincs korlátozás

A Semmelweis Egyetem szerint ehhez képest az említett értekezleten csak annyit döntöttek el, hogy "a műtéti használatra való gumikesztyűt a műtőben, míg a betegvizsgálatokhoz való egyszer használatos gumikesztyűt betegvizsgálatokra használják."

Az egyetem azt is hangsúlyozza,

egy klinikájukon sem korlátozzák a védőeszközök használatát,

márpedig a gumikesztyű is védőeszköznek számít.