A hevesi ügyeletes meg sem vizsgálta, az egri kórházban pedig beutaló hiányában nem fogadták azt a tarnabodi kislányt, aki egy nap múlva meghalt agyhártyagyulladásban. A hevesi doktornőt elítélte a bíróság. 

Elítélték egy hevesi orvost, mert nem látott el egy féléves tarnabodi kislányt, aki később meghalt agyhártyagyulladásban - írja a Népszabadság. Az ítélet nem jogerős. 

Váradi Amandát a hevesi ügyeletes orvos meg sem nézte, az egri kórházban pedig beutaló hiányában sem a sürgősségi, sem a gyermekosztályon nem fogadták. Végül az egri ügyeletes orvos vizsgálta meg a kislányt, de ő egyszerű torokgyulladásként diagnosztizálta az agyhártyagyulladást és hazaküldte a kislányt. Másnapra Amanda már olyan súlyos állapotba került, hogy hiába vitték mentővel az egri kórházba, nem tudták megmenteni az életét.

Az Egri Járásbíróság szerdán az egri orvost felmentette, mert bár téves diagnózist állított fel, a tőle elvárhat gondossággal vizsgálta meg a gyereket. A hevesi ügyeletes orvost azonban bűnösnek találták foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésben, és 600 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá. A doktornő fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.