Kutyás strandok a Balaton déli partján

2016.04.08. 08:19

Csaknem egy időben döntött két déli parti település önkormányzata arról, hogy az idei szezonra kutyás strandokat létesítenek - írja a ma reggeli Magyar Idők.

Fonyódon a vízi rendészeti őrs közelében jelölik ki a házi kedvencek fürdőhelyét, Balatonboglárnál pedig három helyen is fogadják majd a kánikulától szenvedő ebeket.

A Magyar Időknek nyilatkozó állatorvosok szerint egyébként higiénés szempontból a kutyák semmivel sem veszélyesebbek, mint például a Balatonban úszkáló nagy testű hattyúk,amelyek a vízbe ürítenek, és különösen augusztusban iszonyatos nagy bűzzel árasztják el a strandok és a hajó­kikötők környékét.

Fonyód polgármestere szerint különleges és eddig példátlan döntést hozott a képviselő-testület a kutyastrandok létrehozásáról, amelyek ötszáz méterre lesznek a turisták által használt fürdőhelyektől. Hidvégi József úgy fogalmazott, semmi nem tiltja kutyastrand létesítését, ám a szabályozás még hiányzik.Vélhetően ennek is tulajdonítható, hogy a tó északi partján eddig csak két helyen, Balatongyörök mellett és a tihanyi Belső-tónál jelöltek ki kutyák fürdetésére engedélyezett vízterületet.