Boltzárstop: Szóhoz sem jut a KDNP

2016.04.11. 12:23

Lefagyott a KDNP a vasárnapi boltzár visszavonásáról szóló kormányzati döntésre. Aztán Harrach Péter frakcióvezető megszólalt, és azt mondta, hogy a boltzár eltörlése nem a KDNP kudarca.

Nem tud nyilatkozni a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló kormányzati bejelentésről az egy évvel ezelőtt bevezetett intézkedés egyik szorgalmazója, Rubovszky György. 

Semjén Zsolt KDNP-elnök és párttársa, Rubovszky GyörgyFotó: Origo

A kereszténydemokrata politikus az Origo kérdésére azt mondta, nem hallotta Rogán Antal bejelentését, és amíg nem látja a kormány törvényjavaslatát, addig nem tud mit mondani. 

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője elérhetetlennek bizonyult, és nem sikerült beszélnünk Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, a KDNP elnökével sem, mert visszament a kormányülésre. 

Harrach meglepőt mondott 

Később megszólalt Harrach Péter. A frakcióvezető az MTI-nek azt mondta, a KDNP megérti a kormány szempontjait, és elfogadja a kabinet döntését a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról. 

Megjegyezte, a döntés a KDNP szempontjából azért nem kudarc, mert az ötlet ugyan a párté volt, de a megvalósítás módja nem.  A KDNP egy elfogadóbb változatot szeretett volna, de végül nem emellett döntött a kormányoldali többség. 

Harrach Péter szerint nem a KDNP kudarca a döntésForrás: MTI/Bruzák Noémi

Kétségtelenül nem kevés energiát fordítottak arra, hogy ennek az igazságosságáról meggyőzzék az embereket. Úgy gondolták, hogy a szolidaritás szempontja erősebb a kényelem szempontjánál – fűzte hozzá Harrach. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK