Kövér László mivanozott egyet

2016.04.11. 15:31

Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerint a Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselői „alkatilag alkalmatlanok arra, hogy öt percig csöndben maradjanak”. A fideszes házelnök a kocsmai verekedések kedvenc kezdőmondatát is elsütötte a pulpitusról. 

„Mi van?” – tette fel a kérdést a házelnöki pulpitusról egyik képviselőtársának Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. 

A kérdésről, amely többször elismételve kocsmai verekedéseket is képes kirobbantani, tévéfelvétel is készült. A HírTV képeit többen is megosztották már a Facebookon. Kövér László szerint a szocialisták miatt akadt meg az ülés.

A házelnök ezért volt mérges. 

„Arra várok, hogy végre kikiabálják magukat” – mutatott a szocialista frakció irányába, közben láthatóan egyre ingerültebb lett. „Egyszerűen alkatilag alkalmatlanok arra (a szocialisták), hogy öt percig csöndben maradjanak” – mondta hangját felemelve a kiabálás miatt szünetet tartó Kövér László.

A jelenet az alábbi videón 18.33-tól látható:

Az ülés az után sem folytatódott, hogy Kövér László befejezte eszmefuttatását a szocialisták alkatáról. A házelnök balján ülő férfi (talán a parlament jegyzője) az egyik pillanatban félénken feltette a kérdést, hogy 

mi a helyzet a kiabáló fideszesekkel. 

A kérdésre Kövér egyből reagált. Merev, de határozott mozdulattal a mellette ülő alelnök felé hajolt, és jól hallható ingerültséggel rámordult: „Kérdeztem önt?” Az alelnök ijedt válaszára, hogy „én csak mondom”, a házelnök egy sokat sejtető bólintás kíséretében, erőteljesebb hangerővel újra feltette ugyanazt a kérdést. „Kérdeztem önt?” 

Kövér László mikrofonját lehalkították az eset után, és a parlamenti közvetítés is egy másik kamera képét kezdte el mutatni. Nem tudjuk, hogy a házelnököt idegesítő kérdező végül kapott-e pofont vagy más büntetést. 

Kövér László neve egyébként már felmerült, mint lehetséges következő köztársasági elnök

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK