Négyen fizetnek százezret a Fideszben

2016.04.12. 20:45

A boltzár ügyében tartott parlamenti szavazásról négyen hiányoztak igazolatlanul, nekik kell száz-százezer forintot felajánlaniuk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére. 

Négy képviselő nem jelezte előre távolmaradási szándékát a mai boltzáras parlamenti szavazásról - közölte az Origóval a Fidesz-frakció sajtóosztálya. "A Fidesz-frakció azt szorgalmazza, hogy az érintett képviselők egy meghatározott összeget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára ajánljanak fel" - írta a sajtóosztály.

Lázár János és Balog Zoltán miniszterek nem szavaztak, és eddigi információink szerint

nekik nem is volt engedélyük a távolmaradásra, tehát ők fizetnek. 

A két miniszter egyébként közös közleményben fejtette ki indokait. Azt írták, nem támogatják a kormány törvényjavaslatát, amely korlátozza a szabad vasárnapot.

Távolmaradásunk NEM szavazat, amelyet a kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor miniszterelnök úr kérésére nem adunk le"- írták.

Szijjártó Péter nem jött haza szavazni Addisz-AbebábólForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter sem szavazott, de ő Addisz-Abebában tárgyal, tehát valószínűleg felmentést kapott, nem kell fizetnie. A nem szavazók listáján nélkülük hat név maradt, Lázár Jánoson és Balog Zoltánon kívül közülük kerülhet ki az a másik két képviselő, aki pénzt adhat a segélyszervezetnek.

  1. Balog István
  2. Budai Gyula
  3. Fazekas Sándor
  4. Jakab István
  5. Kövér László
  6. Kubatov Gábor

A távolmaradókkal együtt a párt képviselői közül összesen 10-en nem támogatták a vasárnapi boltzár eltörlését. Ebből 8 képviselő nem vett részt a szavazáson, egy tartózkodott, egy pedig nemmel szavazott.

Kósa Lajos a szavazás után arról beszélt: a vasárnapi munkavégzés tilalmát visszavonó törvényjavaslatra a Fidesz-frakció kötelező szavazást rendelt el. Ő még konkrét összegről is beszélt: azoknak a fideszeseknek, akik nem jelentették be előre a távolmaradásukat a voksolástól, 100 ezer forinttal kell támogatniuk egy jótékonysági szervezetet. Azt is elmondta, hogy

egy ember felmentést kapott.

a nemmel szavazó fideszes Szatmáry Kristófnak engedélyezték, hogy így voksoljon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK