Öt percet kérnek az országtól a tanárok

2016.04.14. 10:15

Ötperces országos tiltakozó akciót hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete. Arra kérnek minden munkavállalót, hogy április 20-án délben így fejezzék ki szolidaritásukat a tanárokkal. 

Az egész napos tanársztrájk mellé ötperces országos tiltakozó akciót hirdetett meg a Pedagógusok Szakszervezete. Galló Istvánné, a szervezet elnöke arra kért mindenkit, hogy jövő szerdán délben öt percre álljon le a munkával,  így tiltakozzon a kormány ellen. Az akciót már szervezik az országos szakszervezetek.

„Jelezzük, hogy ha az iskola nem működik, semmi nem működik”  – mondta Gallóné.

Galló Istvánné mindenki támogatását kérteForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A PSZ arra kér mindenkit, hogy erre az időre álljon le a munkával, vagy legalább lassítsa azt. Ha ezt nem tudja megoldani, akkor kék szalaggal vagy kék zászlóval fejezze ki szolidaritását.

Elégséges szolgáltatások

Galló Istvánné elmondta, kilenc órán át tárgyaltak a kormánnyal az elégséges szolgáltatások biztosításáról. Bár sikerült megállapodni, a szakszervezet szerint ultimátumot kaptak a kormánytól azzal, hogy kötelezték őket az iskolák nyitvatartására. 

A PSZ ezért gondolkozott rajta, hogy bírósághoz fordul, hiszen ha ki kell nyitni a tanintézményeket, akkor a sztrájk elveszíti az értelmét, de ez esetben kicsúsztak volna az időből. Galló Istvánné ezért arra kérte a szülőket, hogy ha van rá lehetőség, jövő szerdán ne vigyék iskolába a gyerekeket.

A bölcsődék is csatlakoznak

A sajtótájékoztatón Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke jelezte, hogy erre a napra szintén munkabeszüntetést hirdetnek.