Öt percet kérnek az országtól a tanárok

Galló Istvánné beszél Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ sajtótájékoztató szakszervezeti vezető SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY tanár TÁRGY Budapest, 2012. december 11.
Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a minisztérium és
Budapest, 2012. december 11. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a minisztérium és a pedagógus szakszervezetek egyeztető tárgyalását követő sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2012. december 11-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Ötperces országos tiltakozó akciót hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete. Arra kérnek minden munkavállalót, hogy április 20-án délben így fejezzék ki szolidaritásukat a tanárokkal. 
Vágólapra másolva!

Az egész napos tanársztrájk mellé ötperces országos tiltakozó akciót hirdetett meg a Pedagógusok Szakszervezete. Galló Istvánné, a szervezet elnöke arra kért mindenkit, hogy

jövő szerdán délben öt percre álljon le a munkával,

így tiltakozzon a kormány ellen. Az akciót már szervezik az országos szakszervezetek.

– mondta Gallóné.

Galló Istvánné mindenki támogatását kérte Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A PSZ arra kér mindenkit, hogy erre az időre álljon le a munkával, vagy legalább lassítsa azt. Ha ezt nem tudja megoldani, akkor kék szalaggal vagy kék zászlóval fejezze ki szolidaritását.

Elégséges szolgáltatások

Galló Istvánné elmondta, kilenc órán át tárgyaltak a kormánnyal az elégséges szolgáltatások biztosításáról. Bár sikerült megállapodni, a szakszervezet szerint

ultimátumot kaptak a kormánytól azzal, hogy kötelezték őket az iskolák nyitvatartására.

A PSZ ezért gondolkozott rajta, hogy bírósághoz fordul, hiszen ha ki kell nyitni a tanintézményeket, akkor a sztrájk elveszíti az értelmét, de ez esetben kicsúsztak volna az időből. Galló Istvánné ezért arra kérte a szülőket, hogy ha van rá lehetőség, jövő szerdán ne vigyék iskolába a gyerekeket.

A bölcsődék is csatlakoznak

A sajtótájékoztatón Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke jelezte, hogy erre a napra szintén munkabeszüntetést hirdetnek.