Megbontotta a szél a Komjádi uszoda tetejét

2016.04.16. 16:48

Csaknem harminc fővárosi helyszínre riasztották a tűzoltókat szombat délután az erős szél miatt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A szél több helyen megbontotta az épületek tetejét.

A tűzoltókat jellemzően vakolathulláshoz, tetőn meglazult cserepek, kitört fák és leszakadt ágak miatt riasztották. 

A VII. kerületben, a Klauzál téren egy személyautóra dőlt egy fa, az M3-as autópálya bevezetőjénél, a Szerencs utcánál pedig egy többmázsás faág zuhant az úttestre, ami akadályozta a forgalmat.

A szél megbontotta a Komjádi uszoda hullámlemez tetejét is. A tűzoltók leszedik a lógó lemezeket, de annak csak az után tudnak nekiállni, hogy a közelben parkoló autókat eltávolították. Kell ugyanis a hely a tűzoltók darujának, és feltehetően azt is megpróbálják elkerülni, hogy a bádoglemezek a parkoló autókban okozzanak kárt. 

Az erős szél a józsefvárosi Baross utcában is gondot okozott, itt is egy épület bádoglemez tetejét bontotta meg.

Bedőlt a túrkevei szélmalom

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében található túrkevei szélmalom téglából épült falának egy része péntek este adta meg magát. A tűzoltók úgy ítélték meg, hogy az épület szerkezetileg instabillá vált, illetve fennáll a további omlásveszély,  ezért mintegy harminc méter sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki az épület körül.