Az MSZP azt javasolja, hogy ötven százalék helyett legalább százszázalékos bérpótlékot kapjanak azok, akik vasárnap dolgoznak.

Az MSZP átfogó javaslatcsomagot nyújt be hétfőn a parlamentben azon munkavállalók védelme érdekében, akik vasárnap dolgoznak – jelentette be Lukács Zoltán alelnök és párttársa, Nyakó István.

Lukács Zoltán: Legalább százszázalékos bérpótlékot kapjanak azok, akik vasárnap dolgoznakFotó: Szabó Gábor - Origo

Lukács Zoltán azt mondta: céljuk, hogy ezek az emberek legalább 100 százalékos bérpótlékot kapjanak  a jelenlegi 50 százalékos helyett. 

Folytatják az aláírásgyűjtést

Nyakó István, aki népszavazást kezdeményezett a témában, arról beszélt, hogy a Fidesz csak jogilag lépett vissza a vasárnapi boltzártól, politikailag azonban nem: továbbra is kívánatosnak tartja.

Az MSZO folytatja az aláírásgyűjtést a vasárnapi boltzár elleni népszavazáshozForrás: Marton Szilvia

Mivel a frissen eltörölt rendelkezést bármikor vissza lehet hozni, az MSZP folytatja az aláírásgyűjtést a vasárnapi boltzár elleni népszavazáshoz - mondta a politikus.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke korábban azt mondta az Origónak, hogy a szocialisták aláírásgyűjtése nem legitim,  ebből adódóan nem tisztességes.