A fal sem állította meg a szabolcsi trafikos bandát

falbontó
Kommandósok kapták el a falbontó szabolcsi bandát
Vágólapra másolva!
Tetőn-falon is áttört a négyfős betörőcsapat, egy év alatt tucatnyi dohányboltot fosztottak ki az ország keleti megyéiben.
Vágólapra másolva!

Az ajtóval nem foglalkoztak, helyette dohányboltok és áruházak tetőszerkezetét vagy falát bontották ki a trafikos betörők, akiket egy hónappal ezelőtt kapcsoltak le a rendőrök. A hatóság gyanúja szerint

  • a csapat 2015 márciusa és 2016 márciusa között összesen 12 dohányboltot fosztott ki,
  • több mint tízmillió forint értékben zsákmányoltak pénzt és dohányárut,
  • több mint másfél milliós kárt okoztak a betörésekkel.

Négy megyében fosztogattak

A banda az ország keleti térségében volt aktív, főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, de Hajdú-Bihar, Heves és Békés megyében is lecsaptak. Volt, hogy

a téglafalat áttörve jutottak be egy áruházba.

Bent már csak egy gipszkartonelemen kellett átjutniuk, hogy megszerezzék a helyi dohánybolt bevételét is.

A téglafal sem állította meg őket Forrás: Police.hu

Végül egy orosházi betörés során buktak le: 2016. március 8-án hajnalban szintén egy dohányboltot fosztogattak, amikor valaki megzavarta őket. Ekkor a tetőn keresztül elmenekültek, a betöréskor használt eszközöket és a zsákmányt is hátrahagyva.

Kommandósok keresték őket

A rendőrség ekkor már tudta, hogy a betörések egy bandához köthetőek, az újabb esetről érkező bejelentés után pedig forró nyomon kezdték üldözni a társaságot. A négy gyanúsítottat végül még aznap, Szeghalomnál kapták el a szabolcsi nyomozók, valamint a Készenléti Rendőrség és a Jonatán-csoport kommandósai.

A banda legfiatalabb tagja 20, legidősebb tagja 52 éves – ellenük lopás gyanújával indított eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanúsítottakat őrizetbe vették.