Cáfolja a PC, hogy készpénzért dolgozott a titkosszolgálatnak

magyarország megtámadása, A Nemzetbiztonsági Hivatal épülete a Falk Miksa utcában
Vágólapra másolva!
Konspiratív módon fizetett a titkosszolgálat a Political Capital tanácsaiért, ráadásul a szervezet és a tanácsadó cég között egy zűrös hátterű alapítványon keresztül tartották a kapcsolatot - állította a Magyar Idők. A tanácsadó cég kételkedik a hivatkozott dokumentumokban, perel és cáfolja az állításokat. 
Vágólapra másolva!

A Nemzetbiztonsági Hivatal a milliárdos áfacsalásért elítélt Egymásért Egy-Másért Alapítvány vezetésének segítségével lépett kapcsolatba a Political Capitallel (PC), amely 190 milliós megrendelést kapott a szocialista kormányok idején - írta a Magyar Idők.

A kormánypárti lap dokumentumokra hivatkozva azt is állította, hogy

a polgári elhárítás 23 millió forintot adott készpénzben Földesi-Szabó Lászlónak,

az alapítvány képviselőjének, hogy információkat közvetítsenek a PC és a hivatal között.

Az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal - ma Alkotmányvédelmi Hivatal - épülete Forrás: MTI/Róka László

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) által közzétett, a PC szerződéseihez kapcsolódó dokumentumok közé - tévedésből vagy megtévesztő célzattal -, olyan iratok is kerültek, amiknek semmi köze a cégcsoporthoz - reagált a PC, mondván:

az állítás „nettó hazugság”, ezért a PC pert indít a lap ellen.

A PC állítása szerint cégcsoportjuk soha semmilyen szerződéses vagy egyéb kapcsolatba nem került az alapítvánnyal vagy Földesi-Szabó Lászlóval, a cégcsoport pedig a szerződéses díjakat banki átutalással kapta meg, készpénzátadás soha nem történt sem az NBH, sem alapítványok részéről.