Még nem tudni, mit lélegeztek be a szegediek

Ég a gumi a dorozsmai vasútállomás mellett
Vágólapra másolva!
A vasárnap kigyulladt, több ezer köbméter hulladék még mindig izzik, a tűzoltók gépekkel forgatják a szemetet, hogy az alsó rétegeket is lehűtsék. A szegedieket most az foglalkoztatja, hogy pontosan mit lélegeztek be a füsttel, a katasztrófavédelem annyit közölt tegnap, hogy bár mérgező füstje volt a tűznek, a lakosság nem volt veszélyben. 
Vágólapra másolva!

3000 köbméter hulladék kapott lángra vasárnap délután, a vastag, fekete füst az egész városban érezhető volt. A tűzoltók vízzel és habbal próbálták a lángokat elfojtani, de amint a hab feloszlott, a lángok ismét feléledtek. Félnapnyi megfeszített munka után a tüzet nagyrészt eloltották, a hulladéktömeget átmozgatják, és lehűtik a szeméthalom alsóbb rétegeit is.

A kimerültség miatt néhány tűzoltó orvosi ellátásra szorult. A Délmagyar az ügyben azt írta, egyelőre nem tudni, pontosan mit és milyen arányban lélegeztek be a szegediek és a város környékén élők. A katasztrófavédelem azt mondta, bár mérgező füstje volt a tűznek, a lakosság nem volt veszélyben.

A Delmagyar.hu-n a DroneAir felvételein látható a hatalmas füstfelhő.

A munkálatok akár estig is elhúzódhatnak. A katasztrófavédelem mobillaborja folyamatosan méréseket végez, nincs-e veszélyes anyag a levegőben.

A tűzben személyi sérülés nem történt. Az alábbi mobilvideón látni, ahogy a sűrű fekete füst hosszan kígyózik.