A jogállami normák semmibe vételének nevezte a Liberálisok elnöke, hogy az ügyészség hibájából akár meg is szűnhet az eljárás a Quaestor-ügy gyanúsítottjai ellen. Az Origo írta meg, hogy a bíróság harmincoldalas hibalistát küldött az ügyészségnek, válaszul a Quaestor-ügy vádiratára: ha ezt nem javítják, a Quaestor-vezér sem áll bíróság elé. A Jobbik Quaestor-nagykoalíciót emleget.

Elfogadhatatlannak és a jogállami normák semmibevételének nevezte a Magyar Liberális Párt elnöke, hogy a Quaestor-ügyben megszűnhet az eljárás Tarsoly Csaba és társai ellen.

Tarsoly Csaba egykori Quaestor-vezér az ügy fő gyanúsítottjaForrás: MTI/Krizsán Csaba

Fodor Gábor arra reagált, hogy az Origo megírta: az ügyészség miatt úszhatja meg a Quaestor-ügyet Tarsoly Csaba.

Megszüntethetik az eljárást

Az Origo idézett a harmincoldalas hibalistából, melyet a bíróság küldött az ügyészségnek, válaszul a Quaestor-ügy vádiratára. Pedig előzőleg Ibolya Tibor, a Fővárosi Főügyészség vezetője világszínvonalúnak nevezte a nyomozók munkáját. Az ügyészség nem is kíván változtatni a vádiraton - ám ha nincs hiánypótlás, a bíróság megszünteti az eljárás Tarsoly Csaba és társai ellen.

Fodor Gábor pártelnök, független képviselő erre utalva felszólította a kormányzatot, tisztázzák magukat és mindent tegyenek meg, hogy eloszlassák az őket körülvevő gyanút, amely szerint "különböző kormányzati kapcsolatok miatt nem történnek meg (...) bizonyos lépések".

Jobbik: ez a Quaestor-koalíció

Előzőleg a Jobbik is az ügy lezárását sürgette az Origo cikke hatására. Volner János, a párt alelnöke szerint a Fidesz és az MSZP egyaránt nyakig benne van a Quaestor-botrányban (...) a két párt Quaestor-koalíciót kötött", a Fidesz pedig láthatóan nem akar semmiféle érdemi elszámoltatást.