Határozatban állt ki a zuglói képviselő-testület Liget projekt mellett. Rozgonyi Zoltán előterjesztését a Jobbik, az LMP és a Civil Zugló nem támogatta, de így is meg lett a többség. Karácsony Gergely polgármesternek május végéig kell együttműködési megállapodást kötnie a Városliget Zrt.-vel.

Határozatban állt ki a zuglói képviselő-testület a Liget Budapest projekt mellett csütörtökön és együtt kíván működni a Városliget Zrt.-vel a beruházás részleteinek megismerése, pozitív befolyásolása érdekében.

Rendszeres tájékoztatás

Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP) indítványa rögzítette, hogy a beruházásnak a városligeti építési szabályzat szerint, a parki funkciók fenntartásával és megújításával, a környezet minőségének javításával és a zöldfelületek növelésével kell megtörténnie. Utóbbit 65 százalékban határozta meg.

A határozatban 65 százalékban határozták meg a zöldfelületek arányátForrás: ligetpudapest.org

Szerepel a dokumentumban az is, hogy a beruházást meg kell ismertetni a lakossággal, ezért a

Városliget Zrt.-vel közösen konzultációt folytatnak a zuglóiakkal.A határozat szerint a képviselők rendszeres tájékoztatást kapnak a fejlesztési munkákról, különösen a lakosságot érintő korlátozásokról és kockázatokról.

A Jobbik, az LMP és a civilek nemmel szavaztak

A politikus javaslatához az MSZP-Összefogás Zuglóért 11 pontos módosító indítványt nyújtott be.

Ebben egyebek mellett közterület-rehabilitációs programhoz, az Egressy tér és a Pillangó park, valamint az Olof Palme ház felújításához, térfigyelő kamerák kihelyezéséhez kötötték a projekt támogatását.

Karácsony Gergely a ligetvédők körében. Most együttműködési megállapodást kell kötnie a Városliget Zrt.-velFotó: M. Schmidt János - Origo

A módosítókat is tartalmazó határozat végül a Fidesz-KDNP-s és az MSZP-Összefogás Zuglóért szavazataival többséget kapott. Ellene voksolt a PM, az LMP, a Jobbik és a Civil Zugló.

A testület felszólította Karácsony Gergely (PM) polgármestert, hogy kössön együttműködési megállapodást a Városliget Zrt.-vel május 31-ig.