Rokkant asszonyra gyújtotta a házat a sértett szerelmes

2016.04.21. 10:36

Kikosarazott férfi borított lángba egy házat Medgyesegyházán, a rendőrség szerint szerelmének nagymamájára gyújtotta az épületet.

Hiába könyörgött, fenyegetőzött öngyilkossággal is a 30 éves román férfi, elkergették a kiszemelt lány medgyesegyházi otthonától, szerelmének apja pedig 

karóval kergette el a kéretlen udvarlót.

A bosszú tüze

Iosif ekkor bosszút esküdött: a rendőrség adatai szerint elment a lány nagyszüleinek tanyájára, és felgyújtott egy melléképületet – bár tudta, hogy a mozgássérült nagymama és férje is bent lehetnek.

Földönfutók lettek

A rokkant asszony végül csak férje segítségével menekült ki az égő épületből, a lángok viszont átterjedtek a szomszédos lakóházra és garázsra is,a tűzben az idős házaspár minden vagyona odavesztett.

Csak romok maradtak a gyújtogatás után, az idős házaspár elvesztette otthonátForrás: Police.hu

Fenyegetőzött is

Iosifnak ez sem volt elég, telefonon újabb gyújtogatással fenyegette meg a lány szüleit. Ezután Romániába szökött volna, de a rendőrség már körözte, a méhkeréki határátkelőnél pedig elfogták, majd letartóztatták a sértett szerelmest –olvasható a police.hu-n.

 A gyújtogatás 2015 augusztusában történt, a román férfi azóta is előzetes letartóztatását tölti. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban lezárta az ügyben folytatott nyomozást, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.