Jól gondolja meg, hogy autóba ül-e Budapesten

A kerékpáros demonstráció útvonala
Vágólapra másolva!
Jelentősen korlátozzák a forgalmat Budapest belvárosában ma délután, lezárják egyebek mellett az Andrássy utat és a Bajcsy-Zsilinszky utat, valamint több hidat is egy kerékpáros felvonulás miatt. Pótlóbuszok járnak a 3-as metró és a 2-es villamos helyett is, éjszakánként pedig hidat mosnak.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a délután három és fél hét között bevezetendő korlátozás az I., a II., az V., a VI., a IX., a XI. és a XIII. kerületet is érinti.

A kerékpáros demonstráció útvonala Forrás: police.hu

Ebben az időszakban lezárják a Közraktár utca–Pesti alsó rakpart–Dráva utca–Dózsa György út–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút–Üllői út–Ferenc körút–Petőfi híd–Műegyetem rakpart– Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút–Lánchíd–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Garibaldi utca–Nádor utca–Báthory utca–Honvéd utca–Markó utca–Széchenyi rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd–Margitsziget útvonalat.

A tömegközlekedést is érinti

A Budapesti Közlekedési Központ azt írta: a IX. kerületi Közraktár utcában induló és a Margitszigeten véget érő rendezvény alatt módosul a 4-6-os villamos, a 2-es villamos pályájának javítása miatt közlekedő 2-es pótlóbusz, az 5-ös, a 9-es, a 15-ös és 115-ös, a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as, a 26-os, a 105-ös, a 153-as, a 178-as, a 212-es busz, a 75-ös és a 83-as troli menetrendje, a 16-os autóbusz pedig nem közlekedik.

Kötött pályán próbálkozzon

Aki a belvárosba tart, annak délután és este érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a metrókat vagy a 4-6-os villamost választania. A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a központ honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazás segítségével.

Pótlóbuszok

Folytatódik az M3-as metró vonalán a síncsereprogram, ezért metrópótló autóbusz közlekedik az Árpád híd és Újpest-központ között a hétvégén. A metrószerelvények ezeken a hétvégéken rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és az Árpád híd között járnak.

Vasárnap 20.00-ig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Fővám tér között közlekedik pályajavítás miatt. A Közvágóhíd H és a Fővám tér M között 2-es jelzéssel pótlóbusz szállítja az utasokat.

Hidat is mosnak

Szombaton és vasárnap fél héttől délután fél kettőig lemossák az Árpád hidat, egy forgalmi sávot részlegesen lezárnak. A munkát szombaton a híd déli oldalán, a margitszigeti lejáró és a pesti rakpart között kezdik és vasárnap az északi, Pestről Budára vezető oldalán fejezik be.

Vasárnapi lezárások

Vasárnap délelőtt egy rendezvény miatt szakaszosan és időszakosan lezárhatják a fővárosban az Üllői utat, a forgalomkorlátozás a IX., a XVIII. és a XIX. kerületet is érinti. A lezárás vasárnap fél tizenegy és dél között várható az Üllői út-Baross utca-Wlassics Gyula utca-Vasvári Pál utca-Szélmalom utca útvonalon. Vasárnap rendezik meg a 3. Tour de Bókay elnevezésű jótékonysági kerékpáros felvonulást. A kerékpárosok a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikájától - a Bókay Gyermekklinikaként ismert VIII. kerületi, a Klinikák metróállomás közelében lévő intézménytől - indulnak és az Üllői úton haladnak majd a XVIII. kerületi Bókay-kertig.