Megőrizte szavazóit az ellenzék, stabilizálódott a Fidesz

Tapolca Választás Választás Tapolcai időközi választás
Tapolcai időközi választás
Vágólapra másolva!
Márciusban megtorpant a Fidesz szavazóinak csökkenése, megőrizte támogatóit az MSZP, stabil a Jobbik-tábor - derült ki a Publicus Intézet friss közvélemény-kutatásából. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz szavazóinak csökkenése márciusra megtorpant, és a párt támogatottsága harmadik hónapja 23 százalékon áll - derült ki a Publicus Intézet friss, április elejei közvélemény-kutatásából. Az MSZP meg tudta tartani a múlt hónapban szerzett támogatóit. A Jobbik tábora az eddigi mélyponton stabilizálódott.

1,8 millióan a Fidesz mellett

A Fidesz továbbra is egyértelműen vezet, 1,8 millióan szavaznának rá, ám az elmúlt hónapokban nem tudott visszaszerezni a korábban elvesztett szavazókból.

Az MSZP meg tudta tartani a múlt hónapban szerzett szavazóit, támogatottsága továbbra is 12 százalék.

A pártnak ezzel csaknem 1 millió szavazója van, és továbbra is megelőzi a Jobbikot.

A Jobbik támogatóinak száma nem változott az elmúlt hónapban, így már negyedik hónapja 11 százalék. A pártnak így mintegy 900 ezer támogatója van, az eddigi mélyponton stabilizálódott. A Jobbik szavazói továbbra is a legkevésbé aktívak, bár az elmúlt hónapban növekedett az aktivitásuk. A biztos szavazók körében kiegyenlítettebb lett a verseny az MSZP-vel az elemzés szerint.

A Fidesznek 1,8 milliós a tábora, az MSZP-é egymilliós, a Jobbiké 900 ezres Fotó: Polyák Attila - Origo

A többi párt megítélése érdemben nem változott a Publicus kutatása szerint. Az LMP egy százalékpontot csökkenve három százalékon áll.

A Demokratikus Koalíció megtartotta szavazóit, és továbbra is négy százalékon áll.

Az Együtt egy százalékon van. A Párbeszéd Magyarország és a Liberálisok támogatottsága ebben a hónapban nem érte el az egy százalékot.