Ötszázalékos béremelést kapnak a rendőrök

Orbán Viktor
Budapest, 2015. szeptember 14. Orbán Viktor miniszterelnök (j2) érkezik a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóságának állományába kinevezett próbaidős rendőrök ünnepélyes eskütételére a fővárosi Hősök terén 2015. szeptember 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Idén folytatódik a rendőrök életpályaprogramja, újabb ötszázalékos béremelést kapnak - jelentette be a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, aki szerint "Magyarországon rend és nyugalom van".
Vágólapra másolva!

A tavaly indult, új rendvédelmi illetményrendszer részeként idén öt százalékkal emelkedik a rendvédelmi dolgozók bére, folytatódik a rendőrök életpályaprogramja - mondta Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára.

Orbán Viktor kormányfő tavaly ősszel, a határra vezényelt próbaidős rendőrök eskütételén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az új rendvédelmi életpálya 2015 nyarán 30 százalékos illetményemeléssel indult, és a tervek szerint 2019-ig minden évben újabb 5 százalékos emelés lesz, így

2019-ben már 50 százalékkal lesznek nagyobbak a testületben a bérek.

Átalakult a teljesítményértékelés is - hangzott el. A tavalyi szolgálati teljesítmény alapján idén két részletben, májusban és szeptemberben a tiszthelyettesek átlagosan 140 ezer forintot, a tisztek 175 ezret kapnak. Erre a kormány idén nyolcmilliárd forintot különített el - tette hozzá Zsinka András.

A rendőrök ünnepnapja, az április 24-i Szent György-nap alkalmából Zsinka megköszönte a rendőrök munkáját,

hozzáfűzve: "míg az unió számos országában a migránsáradat és a terrorveszély miatt jelentősen romlik az emberek biztonságérzete, addig Magyarországon rend és nyugalom van."