Reggel fagyni, este esni fog

Égtérkép 2016.04.26. 07:00
Égtérkép 2016.04.26. 07:00
Vágólapra másolva!
Délutánig derült időre számíthatunk, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de késő estig sehol sem várható csapadék.
Vágólapra másolva!
Forrás: köpönyeg.hu

Reggel 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet mindössze, így többfelé várható talajmenti fagy - írja a Köpönyeg.hu. Délután 16 fok körüli értékeket mérhetünk. A déli, délnyugati szél megélénkül. Melegfronti hatás lesz. Főként a reggeli órákban erősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Napközben a változóan felhős időben ingadozó hő- és komfortérzetre lehet készülni.

A változékony időben többeknél vérnyomás-ingadozás, fejfájás is előfordulhat.

Égtérkép 2016.04.26. 07:00 Forrás: köpönyeg.hu

A hétvégén a csapadékos idő csökkentette a pollenterhelést, így az elkövetkező napokban magas koncentrációt várhatóan egyik allergén sem ér el. A pázsitfűfélék, az útifű, valamint a lórom pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően alacsony marad, bár a pázsitfüveké helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is.

A tölgy, a virágos kőris, valamint az eperfafélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul. A dió, a fűz, a bükk, valamint a fenyőfélék pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. A nyír, a gyertyán, illetve a platán pollenszezonja gyakorlatilag véget ért, virágporukból már csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Pollentérkép 2016.04.26. 07:00 Forrás: köpönyeg.hu