NAV-osok szállták meg a Zsolnay gyárat

2016.04.26. 14:14

Költségvetési csalás gyanújával indított eljárást a NAV a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellen. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói szállták meg kedd reggel a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pécsi székhelyét - írja a Bama.hu

A portál szerint a cégnél egy bejelentés nyomán indult átfogó vizsgálat, amelynek eredményeként több dolgozót is kihallgattak, illetve elkísértek a nyomozók, köztük a cégvezetőt is, akit a cikkben nem neveztek meg.

Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense azt mondta, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indítottak eljárást, további tájékoztatást azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt adni.

Ellenséges felvásárlás

A pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és fő tulajdonosi köre múlt hétfőn azt közölte, hogy attól tartanak, hogy továbbra is ellenséges kivásárlási szándék fenyegeti a céget, amelyhez asszisztál a kisebbségi tulajdonos, a Pécs Holding Zrt., a baranyai megyeszékhely önkormányzatának vagyonkezelő vállalata.

Költségvetési csalás miatt nyomoznak a Zsolnay porcelángyárbanForrás: Zsolnay

A pécsi önkormányzatnál akkor úgy fogalmazta: a szándékuk, hogy a város emblematikus vállalata a jövőben is biztonságban legyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK