Véget ért a taxistüntetés Budapesten

2016.04.26. 06:35

Kedden újra utcára vonultak a taxisok Budapesten, hogy az Uber ellen tiltakozzanak. A tüntetők lezárták a Lánchíd egy sávját és Széchenyi teret. Ha nem érnek el eredményt, minden kedden demonstrálnának.

Fél egy körül elkezdtek levonulni a taxisok a Lánchídról, illetve a Széchenyi térről, ezzel véget ért a keddre meghirdetett Uber-ellenes demonstráció. A szervezők azt mondták, hogy eredményesnek tartják a tüntetést.

A tüntetők lezárták a Lánchíd egy sávját isForrás: Origo

Gottlieb Géza főszervező az Origónak azt mondta, hogy elégedett a keddi tiltakozással, amin szerinte 540 taxis vett részt. Tudósítónk szerint azonban a Széchenyi téren, illetve a Lánchídon dél körül már csak körülbelül 130-140 autó lehetett.

Minden kedden utcára vonulnának

A tiltakozók azt szeretnék elérni, hogy a vonatkozó törvényeket mindenkivel tartassák be. A szervezők szerint azonban eddig sem a fővárosból, sem a kormányzattól nem keresték őket kedden.

A tiltakozók szerint hiába a rendelet, ezt nem tartatják beForrás: Origo

Ha úgy látják, hogy az ügyben továbbra sem lesz előrelépés, akkor minden kedden utcára vonulnának. 

Kevesebb fuvarjuk van

„Sajnáljuk, hogy ez kellemetlenséget okoz a budapestieknek, de meg kell érteniük, hogy jelenleg egy egész ágazat küzd a fennmaradásért” - mondta az egyik szervező az Origónak. Korábban egy tiltakozó taxis azt mondta, hogy amióta az Uber jelen van az országban, körülbelül 25 százalékkal kevesebb fuvarja van.

„Mi egyetértünk a taxisokkal, az Uber szinte mindenhol problémát jelent” - mondta munkatársunknak egy holland házaspár a Széchenyi téren. Egy idősebb angol házaspár is hasonló véleményen volt: szerintük az Uber minden országból csak kiviszi a pénzt, nem forgat vissza semmit a helyi gazdaságba. 

Dudaszóval ébresztettek

A taxisok kedd reggel 8 órakor kezdtek gyülekezni a Hősök terén. Innen a demonstrálók a Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon a Széchényi István térre mentek. 

A Hősök teréről indultak reggelForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A taxisok megfordultak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium épületénél is, ahol dudálással akarták "felébreszteni a dolgozókat", akik szerintük elaludtak Uber-ügyben.

Így nézett ki felülről a menet

A taxisdemonstrációról a Drone Media Studio forgatott drónos videót:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK