A következő napok várható időjárása a Köpönyeg.hu elemzése szerint:

Péntek Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napsütés főleg az északi, északnyugati tájakon lehet. Délen és keleten többfelé, máshol elszórtan lesz eső, zápor. Eleinte élénk lesz az északkeleti szél, majd mérséklődik a légmozgás. 11 és 18 fok között alakul a hőmérséklet - a csapadékosabb déli tájakon lesz a hűvösebb.

Szombat A délelőtti napsütést követően megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a középső, valamint a keleti országrészben elszórtan fordul elő zápor, néhol zivatar. 17 és 22 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Vasárnap Május elsején délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé ered el az eső. Zivatarok is lehetnek viharos széllel, rövid idő alatt kiadós csapadékkal. Az északi, északkeleti szél megerősödik. 19 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Hétfő Borongós időre van kilátás, többfelé újabb esőkkel, záporokkal. Az északias légmozgás erős marad. 14 és 20 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Kedd Eleinte borús lesz az ég, majd fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Délután gomolyfelhők jelennek meg az égen, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor. A szél továbbra is gyakran lesz erős.

Forrás: köpönyeg.hu