Előzetesbe került a százmilliókat eltüntető Cirmos

macsmani, animGIF
Vágólapra másolva!
Rács mögé került a hegyvidéki csalássorozat kitervelője: a Cirmosként is ismert nő egyes becslések szerint másfél milliárdos kárt is okozhatott, a magas befektetési hozam ígéretével húzta csőbe ügyfeleit.
Vágólapra másolva!

Tartottak szökésétől és a bűnismétléstől, ezért előzetes letartóztatásba került Cirmos, vagyis a hegyvidéki csalássorozat elkövetője.

Nem ezt ígérte

Az ötvenöt éves budapesti nőt különösen nagy kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják – a rendőrség szerint 2012 és 2015 között több károsultat is magas hozamú befektetés ígéretével hálózott be, pénzüket pedig "nem az általa ígért befektetési formába fektette".

A hatósági jelentés meglehetősen visszafogott: az Origo úgy tudja, hogy

Cirmos több mint 200 ügyfelét csaphatta be, és közel másfél milliárdos kárt okozhatott.

Garantált hozam

A károsultaknak 4-4,5 százalékos befektetési hozamot garantált, ami magában is gyanút kellett volna hogy ébresszen, befektetői azonban megbíztak benne. Túlságosan is: volt, aki 50-60 millió forintot bízott Cirmos gondjaira, más hegyvidéki lakását tette pénzzé a nagy hozam reményében – majd az utcára került.

Cirmos látszólagos hitelét az adta, hogy egy ideig az NN biztosítónak dolgozott,

a Kiss János altábornagy utcában berendezett irodáját pedig biztosítótársaságok okleveleivel tapétázta ki. Az is mellette szólt, hogy egy ideig fizette is az ígért hozamot, 2014-re viszont elapadtak a kifizetések - a befektetett összegek pedig sosem jutottak el az NN-hez.

Forrás: Giphy

A Bádogember a hibás

Csalódott ügyfelei számára csak véletlenül derült ki, hogy Cirmost 2015-ben már kirúgták a biztosítótól. Igaz, ezután is a társaság alkalmazottjának adta ki magát – aki pedig tudta az igazságot, azokat mesébe illő magyarázattal áltatta,

biztosítós maffiáról, a félelmetes Bádogemberről beszélt,

aki lenyúlta befektetők pénzét, és akit igazi nevén sem szabad megnevezni.

Cirmos előzetes letartóztatását a I. és XII. kerületi ügyészség kérésére rendelte el bíróság. A döntés még nem jogerős, és nem zárult le az ügyében folytatott nyomozás sem. Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy

jelenleg is áramlanak a feljelentések,

a rendőrség pedig még az okozott kár nagyságát sem tudja pontosan.