Pénzt próbálnak kicsalni a Quaestor-károsultaktól

2016.04.28. 18:39

Hamis fizetési felszólítást kaptak a Quaestor egyes ügyfelei az elmúlt napokban, különféle jogcímeken a tartozások azonnali átutalására szólították fel a gyanútlan embereket – hívta fel a figyelmet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. csütörtökön. A társaság az ügyfelek bejelentései alapján büntetőfeljelentést tett a nyomozó hatóságnál.

A felszámoló közleménye szerint a szervezet nevével visszaélve egy magánszemély próbál tartozás címén pénzt kicsalni a Quaestor ügyfeleitől. 

A PSFN hangsúlyozta, a transzfermegbízások és tartozásra vonatkozó felszólítások, valamint vagyonkiadások teljesítéséhez szükséges transzferdíjak, továbbá az utalási költségek összegéről kizárólag hivatalos e-mail címről (transzfer@qepfa.hu) vagy tértivevényes levélben értesítik az érintetteket. A felszámoló semmilyen esetben nem használ ingyenesen létrehozható (például gmail, yahoo, freemail) levelezési címeket. 

Hamis fizetési felszólítást kaptak az ügyfelekFotó: Polyák Attila - Origo

 Az ügyfeleknek kiküldött levelek minden esetben tartalmazzák a megfizetendő összegről szóló előzetes költségkalkulációt, illetve más esetekben az elmaradt korábbi tartozás vagy transzferálási és utalási költség pontos levezetését is. 

A PSFN kéri, ha a Quaestor ügyfelei hasonló felszólítást kaptak, haladéktalanul forduljanak a felszámolóhoz (quaestor@psfn.hu,info@psfn.hu), hogy a szükséges jogi lépéseket megtehesse. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK