Illegális fegyverműhelyt számoltak fel a nyomozók Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy 52 éves és egy 64 éves budapesti férfi ellen nyomoz lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanúja miatt.

A járőrök csütörtök délután a főváros XIV. kerületében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál igazoltattak egy 64 éves férfit. A kocsijában engedély nélkül tartott - a szakértő elsődleges véleménye szerint éles - maroklőfegyvert találtak.

Házkutatást tartottak

A nyomozók házkutatást tartottak a férfi XV. kerületi lakásán, ahol további engedély nélkül birtokolt, feltehetően éles lőfegyvereket, valamint robbanóanyagnak, robbanószernek minősülő anyagokat, gránátokat foglaltak le, a pincéjében pedig nagy mennyiségben találtak fegyveralkatrészeket. A rendőrség adatai szerint a férfi illegálisan fegyverkészítéssel, -átalakítással foglalkozott.

Felmerült, hogy a gyanúsított egy III. kerületi férfitól vásárolta az autójában talált fegyvert. A nyomozók csütörtök este a feltételezett eladónál is házkutatást tartottak, és az ő lakásában szintén lefoglaltak fegyvereket, lőszereket.