A korrupció ellen emelte föl szavát az MSZP

2016.05.01. 14:14

Tóbiás József és Kunhalmi Ágnes is a kormányzati korrupció megszüntetését ígérte, ha 2018-ban megnyerik a választásokat. 

Szegénnyé lopta az országot a Fidesz – mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint nem betanított munkásokra van szükség. A kormány fél a népszavazástól. 2018-ban, ha hatalomra kerül az MSZP, akkor elszámoltatás lesz, és akik lopnak börtönbe kerülnek – mondta Kunhalmi Ágnes. A párt budapesti elnöke arra kérte a Városligetben összegyűlteket, hogy írják alá a párt "lopásgátló" népszavazási íveit.  

Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője és Molnár Gyula, az MSZP elnökjelöltje, korábbi szocialista országgyűlési képviselő, Újbuda volt polgármestere a párt majálisánForrás: MTI/Illyés Tibor

Tóbiás József vasárnap Budapesten, pártja május 1-jei rendezvényén a Városligetben közölte: 2018-ban nem pártok szövetségével, hanem a helyi közösségek megszólításával nyerhetnek. Az ellenzéki politikus azt mondta, szükség van olyan baloldalra, amely nem huny szemet az igazságtalanság felett, amely nem nézi tétlenül, hogy milliók élnek nincstelenül, „létválságban”. Közölte: olyan Magyarországot kell építeni, amely minden állampolgárának biztosítja az egyenlőséget. 

A Városligetben is gyűjti az aláírásokat az MSZPFotó: Szabó Gábor - Origo

Tudósítónk szerint a szocialista politikusok beszédeit nagyjából 200 ember hallgatta. A Városligetben nyugodt a hangulat, kevés rendőrt látni, a rendezvényre ellátogatók leginkább mászkálnak a különféle árusok között.