Kirabolták, majd kocsmázni vitték az idős férfit

2016.05.02. 09:56

Késsel fenyegették, ütlegelték támadói a 68 éves kereskedőt, de alig tudtak elvenni tőle valamit. A csalódott rablók kocsmázni indultak, az áldozatnak is velük kellett mennie.

Élete legrosszabb óráit élhette meg az mosonmagyaróvári boltos, akire ketten támadtak rá saját üzletében.

Kést szorítottak torkához

Az eset még 2016 januárjában történt. A rablók vásárlóknak álcázták magukat, de csak arra vártak, hogy kiürüljön a bolt – ezután az idősebb támadó leütötte a kereskedőt, ráült a kába férfi mellkasára, és késsel fenyegette :

elvágja a torkát, ha csak meg mer szólalni.

A földön fekvő, magatehetetlen férfitől 10 ezer forintot és egy mobilt vett el, eközben tovább ütlegelte és rugdosta. A kereskedőt a mosdóba zárták, amíg a két támadó átkutatta boltot. Így is csak egy bakancsot, egy kabátot és egy üveg italt sikerült zsákmányolniuk, ezért úgy döntöttek, hogy

két oldalról közrefogva "hazakísérik" a sértettet, és kifosztják otthonát is.  

Verés után kocsmába vitték

Az újabb rablást csak az akadályozta meg, hogy a kereskedő nem hozta magával kulcsát, a kopogtatásra pedig senki sem nyitott ajtót. A két csalódott rabló így végül a kocsmázás mellett döntött – ide is magukkal vitték áldozatukat, hogy ne értesíthesse a rendőrséget, az idős férfinek közöttük kellett állnia a pultnál.

20 év börtönt is érhet

Néhány pohár után végül a támadók elengedték az áldozatot, és távoztak az italmérésből.
A gyanúsítottakat elfogták, a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett rablással, az idősebb terheltet pedig súlyos testi sértés kísérletével is vádolja. Ha a bíróság helyt ad a vádaknak, büntetésük 5-10, illetve 15-20 évnyi szabadságvesztés is lehet.