Újabb háromszáz emberen nem fogott ki a kerítés

2016.05.02. 08:58

Háromszázhuszonnyolc határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén, hét gyanúsított ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Pénteken 41, szombaton 79, vasárnap pedig 208 embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés gyanúja miatt Magyarországon. Három nap alatt tehát 328 ember jutott be az ország területére ellenőrzés nélkül, annak ellenére, hogy a déli határszakaszon kerítést épített a kormány. Hét ember ellen embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Hétfőtől vasárnapig 1003 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök.

Egy héttel korábban ez a szám 1162 volt.

Az érkező menekültek és migránsok közül sokan vallják magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamelyik észak-afrikai országból származónak valónak, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Haiti vagy Srí Lanka.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult a határsértés gyanújával elfogott emberek száma. Februárban, márciusban és áprilisban is voltak, hogy kétszáznál is több migránssal szemben intézkedett a rendőrség. Eddig húsvét hétfőn jöttek a legtöbben, aznap 255-öt embert fogott el a rendőrség.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK