Ne tegye el az esernyőjét

2016.05.02. 06:38

20 fok körüli csúcshőmérsékletek mellett még napokig esni fog az eső. A hétvége már kellemesebbnek ígérkezik a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.

Hétfő Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kevés napsütés főleg északkeleten lehet. Keleten, északkeleten csak elszórtan, máshol többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar is kialakulhat. A tartósan esős délnyugaton csak 13 és 17, máshol 18 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. Az északi, északkeleti szél megélénkülhet. Kettős fronthatás várható.

Kedd Reggel átmenetileg csökken, majd napközben újra erősen megnövekszik a felhőzet. Déltől többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Az északkeleti szél erős, zivatarok környezetében viharos lesz. 17 és 22 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerda Továbbra is sok felhő lesz felettünk, és ismétlődő jelleggel valószínű záporeső, zivatar. Az északkeleti légmozgás erős marad. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: marad a 18-19 fok körüli maximum.

Csütörtök Még mindig gyakran lesz felhős az ég, de csapadék inkább már csak a dunántúli és az északi területeken fordul elő. 20-22 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Péntek Napközben tovább csökken a felhőzet, egyre többfelé fordul naposra az idő. 20-25 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.